Odborný seminář a soutěž v řezu: Letos ON-LINE
Odborný seminář a soutěž v řezu: Letos ON-LINE
I přes nepříznivou situaci v letošním roce jsme se rozhodli realizovat obě tradiční akce školy.
Dne 10.2.2021 proběhla on-line varianta odborného semináře v prostředí MS Teams na téma „Vinařský marketing.“ Přednášejícími byli tři odborníci z praxe a každý uchopil toto téma z jiného úhlu pohledu. Nejprve Mgr. Ing. Martin Prokeš Ph.D (Ústav marketingu a obchodu PEF MENDELU v Brně) představil důvody nezbytnosti marketingu ve vinařství a uvedl základní principy a trendy v této oblasti. Poté Mgr. František Koudela (profesionální sommeliér, člen rady VF a UE) předal účastníkům svoje zkušenosti se zaváděním apelačního systému VOC v České republice, jehož cílem je praktikovat marketing kontrolovaného původu. Poslední lektor Ing. Pavel Chrást (nezávislý odborný degustátor a sommeliér) zaměřil svoji pozornost na důležitost umění prezentovat vína při prodeji zajímavým a příjemným způsobem, především ve spojení s gastronomií.
Dne 11.2.2021 proběhla odborná on-line instruktáž na téma „Sdílení kritérií kvality řezu révy vinné“, ujal se jí Ing. Petr Müller (vedoucí školního statku Střední vinařské školy Valtice) a ve svém vstupu představil tradiční i nové trendy z této problematiky.
On-line seminář i instruktáž byly realizovány v rámci projektu Implementace KAP JMK II, do něhož se naše škola zapojila od 1.9.2020.
Obou akcí se zúčastnili také studenti i pedagogové našich spolupracujících subjektů - Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova, p. o.; Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna, p. o.; Česká zahradnická akademie Mělník – střední škola a vyšší odborná škola, p. o.; Stredná odborná škola vinársko-ovocnárska Modra.
Pevně doufáme, že i tato podoba akcí byla pro všechny přínosem a těšíme se na další snad již osobní setkání v příštím roce.
Mgr. Jana Riegerová
Prezentace ze semináře ke stažení zde: